donderdag 20 december 2007

Voetbal is emotie: Antonio Cassano


Voetbal is emotie, zeker in een land als Italië. Als supporter van één van de vele mooie Italiaanse clubs, laat je al snel tranen bij een verkloren wedstrijd. Maar die emotie leeft niet alleen bij de supporter.

Een huilende Antonio Cassano incasseerde afgelopen zondag tegen Fiorentina zijn vierde gele kaart van het seizoen. Door de prent mist de 25-jarige aanvaller van Sampdoria de komende wedstrijd tegen zijn oude werkgever AS Roma.

'Voor mij is de wedstrijd tegen Roma de belangrijkste van mijn leven', verwoordde de tienvoudige international (drie goals) zijn teleurstelling.

Hoe bedroefd hij is, was te zien tijdens het duel met Fiorentina. Na het ontvangen van de fatale gele kaart, was Cassano ontroostbaar. In tranen en compleet van de kaart vocht hij de beslissing aan. Zonder succes.

Cassano gold als een van de meest veelbelovende Italiaanse beloften. Aan de zijde van Francesco Totti maakte hij naam bij Roma. Totdat zijn opvliegende karakter hem parten begon te spelen en hij ruziede met tal van trainers.

Die trend zette zich voort bij Real Madrid. De in Bari geboren spits kreeg geen voet aan de grond en begon sporadisch in de basis. Anderhalf jaar Real leverde twee goals op. Bij Sampdoria hoopt Cassano zijn loopbaan weer nieuw leven in te blazen.


Geen opmerkingen: