maandag 17 december 2007

Paolo Maldini kondigt zijn afscheid aan

Paolo Maldini stopt na dit seizoen met voetballen. De 39-jarige verdediger heeft dan 24 seizoenen gespeeld bij AC Milan. Maldini kondigde zijn afscheid aan, nadat hij zondag met zijn club in Yokohama de wereldbeker had gewonnen. AC Milan versloeg Boca Juniors met 4-2.
Maldini zei dat hij niet meer actief is op de dag dat hij veertig wordt. Hij viert zijn verjaardag een week na afloop van de Italiaanse competitie. ,,Ik ben voldaan'', zei Maldini. ,,Het is fantastisch zo lang bij een grote club actief te hebben mogen zijn.''

In zijn loopbaan bereikte hij vele mijlpalen. Hij was 126 keer international en 74 duels aanvoerder van het Italiaanse elftal. Verder speelde hij in 170 Europese duels en was hij -tot nu toe- 603 maal actief in de Serie A.

Maldini won vijf keer de Champions League, werd zeven keer nationaal kampioen en haalde de wereldbeker drie keer binnen. ,,Nu gaat het pijn doen'', zei Maldini. ,,Nog steeds speel ik met veel plezier, maar langzaam maar zeker gaan de ongemakken overheersen.'' Het enige minpuntje voor Maldini is dat hij met de nationale elf nooit een prijs won. Als international stopte hij in 2002.

AC Milan heeft besloten ter ere van Maldini zijn vaste rugnummer 3 aan niemand meer toe te kennen. Op één speler na dan: als zoon Christian, die nu in de jeugd van Milan speelt, ooit het eerste haalt, krijgt hij het rugnummer 3.

Naast voetballer is Maldini ook een succesvol zakenman, zoals wij eerder schreven, in 2003 startte hij onder andere samen met Christian Vieri het kledingmerk Sweet Years.

Geen opmerkingen: