donderdag 13 december 2007

Fabio Capello neemt zware taak op zich

Fabio Capello tekent vandaag een contract voor 4 miljoen pond als Bondscoach van Engels Nationaal Elftal. Capello krijgt de zware taak om het afgezakte Nationale Elftal weer op de rails te krijgen naar een prestigieus eindtoernooi.

Het Engelse volk heeft hoge verwachtingen, met de nationale pers voorop. Capello is de "sport paparazzi" uiteraard gewend gezien zijn werkzaamheden als coach in de Serie en Primera Division.

The Britse tabloids blijven toch de meest sensatie beluste nieuwsmedia, dat blijkt ook uit een artikel vanm vandaag in de Daily Mail, waar Capello volledig wordt uitgelicht.

De Daily Mail bezocht zelfs zijn geboortestad in noord-oost Itali├ź. De slechts 2500 inwoners van het dorpje hebben Capello weliswaar zo'n 50 jaar niet meer gezien, maar men kon nog in detail vertellen hoe de kleine Fabio in zijn korte broek (zie inzet) met zijn moeder Evelina naar de dorpsschool liep.

De inwoners van het dorp bekennen erg trots te zijn op Fabio en lieten zelfs zijn ouderlijk huis zien, waar Fabio met zijn zuster Bianca opgroeide.

Evelina, Fabio's moeder die nog steeds in het huis woont aan het einde van nde "Via Volta", was Bingo aan het spelen in een ander dorp, dus helaas niet bereikbaar voor commentaar.

Capello bezoekt samen met zijn vrouw Laura nog met regelmaat zijn oude moeder. Fabio's moeder overleed 20 jaar geleden. Capello heeft de winnaarsmentaliteit van zijn vader, aldus en inwoner die zijn vader goed kende.

Capello's vader was een grote stimulans voor de leergierige Fabio, die overigens ooit Geometrie studeerde.

De Britten hopen met Capello een wonder in huis gehaald te hebben, met of zonder wiskundige formules, Engeland moet hoe dan ook terug naar de top.
(Bron Daily Mail)

Geen opmerkingen: