woensdag 12 december 2007

UEFA maakt van voetbal een "schone sport"

De UEFA heeft gemeld op haar website dat het laatste seizoen slechts drie dopinggevallen zijn voorgevallen. De Europese bond heeft het afgelopen seizoen ruim 1600 voetballers getest op verboden middelen.

In een verklaring, die de UEFA dinsdag aflegde, liet de bond weten dat het aantal doping gevallen hiermee is gedaald. In 2006 werden er van de 1662 gecontroleerden zeven spelers positief getest op doping.

Van de drie dopinggevallen van dit seizoen, werden twee futsal-spelers positief getest op het gebruik van cannabis. De derde doping zonderaar, was Azerbeidzjan-verdediger Sergei Sokolov. De speler werd positief getest op het gebruik van steroïden na het EK-kwalificatieduel tegen België (3-0 verlies) en kreeg hierdoor een schorsing van achttien maanden opgelegd.

Ook heeft de UEFA laten weten dat er meer onverwachte dopingcontroles zullen komen, om zo het aantal dopinggevallen te beperken tot een minimum. Tijdens het EK 2008 in Zwitserland en Oostenrijk zal de Europese voetbalbond tevens strenger controleren op het gebruik van verboden middelen.

Geen opmerkingen: