vrijdag 14 december 2007

Schots Gretna wil maar liefst 14 spelers kwijt

Het Schotse Gretna FC houdt tijdens de winterstop grote kuis. Liefst veertien spelers moeten de club verlaten. Gretna staat op de laatste plaats en wil het met een andere selectie proberen. Miljardair Brooks Mileson zorgt voor het nodige geld.

Het verhaal van Gretna FC heeft veel weg van een sprookje. Het stadje telt minder dan drieduizend inwoners. In vijf jaar tijd rukte de lokale club wel op van het amateurniveau naar de Schotse Premier League. In 2006 mochten ze zelfs de UEFA Cup in dankzij de finaleplaats in de Scottish League Cup. De club krijgt een nieuw stadion, het oude heeft slechts 2200 plaatsen maar om in de Scottish Premier League te kunnen spelen zijn er 6000 plaatsen vereist.

Dat Gretna een naam in in het Schotse voetbal heeft het vooral te danken aan de miljoenenen die Brooks Mileson toestopt. Maar dit seizoen loopt het dus voor geen meter. Gretna kuist daarom de stal uit. In november kreeg trainer Rowan Alexander al de bons. Davie Irons nam de teugels over.

The Weddingmakers spelen dit seizoen in Fir Park, het stadion van Motherwell. Het eigen Raydale Park wordt verbouwd tot een klein maar modern complex met zesduidend plaatsen.

Geen opmerkingen: