donderdag 6 december 2007

Seksschandalen in het voetbal

Het nationale voetbalteam van Peru is in opspraak geraakt. Het elftal zou een flink feest hebben gevierd na de 1-1 tegen Brazilië. Enkele dagen later verloor het met 5-1 van Ecuador.Helaas komen dit soort schandalen vaker voor in de voetbalwereld, iets wat de sport ontsiert.

Eerder werden diverse Engelse internationals al beschuldigd van buitensporige gedrag tussen 2 interlands door, wat zeer slecht viel bij het Engelse volk, gezien de uitschakeling van het Engels nationaal elftal voor het EK 2008. Diverse spelers zouden een feestje gevierd hebben waar onder andere sexuele handelingen hadden plaatsgevonden.

12 Spelers van FC Thun uit Zwitserland kwamen nog slechter voor de dag door het uitlekken van een seksschandaal. De spelers zouden meerdere malen sex hebben gehad, echter met een 15 jarig meisje.

Een ander vermeend sex-schandaal is dat van internationals Patrick Kluivert, Edgar Davids en Frank de Boer onder andere het fotomodel Kira Eggers in een hotel voor een interland in Denemarken, deze beschuldigen zijn echter nooit bewezen en zullen altijd maar geruchten blijven.

Het bekendste vermeende Nederlands seksschandaal met voetballers was toch wel het "Zwembad incident" in 1974 in Duitsland. Enkele dagen voor de finale van het WK was er een incident in het Hiltrup-Hotel: in Bild verscheen een verhaal over een zwempartij van Nederlandse voetballers met "nackte Mädchen" ('naakte meisjes') in het zwembad van het hotel waar de spelers verbleven. Dit werd een relletje (de desbetreffende journalist verbleef met een dergelijke opzet in het hotel), en vooral Johan Cruijff had veel "uit te leggen" aan het thuisfront.

Geen opmerkingen: