donderdag 29 november 2007

Eén tweetje tussen voetbal en mode

Voetbal en voetballers zijn hot en dat weet de modewereld ook. Menig profvoetballer sierde al campagnes van bekende modehuizen. Zo was Freddie Ljungberg het gezicht van Calvin Klein en Kaka van Emporio Armani en Prada.

David Beckham is ongetwijfeld de meest aantrekkelijke voetballer voor diverse merken. Beckham verdiende eerder een centje bij als model voor Adidas, Police en Armani.
Armani’s ondergoed is al jaren in Europa te koop, maar de Italiaanse ontwerper wil nu ook met Beckham de Verenigde Staten gaan veroveren.

Paolo Maldini was vorig jaar het gezicht van de najaarscampagne van H&M. De mode is Maldini niet vreemd, zo startte Maldini met collega Christian Vieri het modemerk Sweet Years. De twee voetballers lanceerde het merk door onder hun wedstrijdshirt een t-shirt te dragen met het symbool van Sweet Years, een "Hart". Na het maken van een goal (met name Vieri) en na de wedstrijd trokken zij hun shirt uit en lieten demonstratief hun "Hart" zien. Vervolgens hesen zij Adriano, Gattuso, en zelfs Maradonna in Sweet Years, wat het merk in Italië in één keer op de kaart zette.

Het modemerk wat voetbal zelf het meest cultiveerde is ongetwijfeld Bikkembergs. In Nederland zijn Daniel de Ridder en Stijn Schaars het gezicht. Dirk Bikkembergs nam zelfs de Italiaanse amateurclub FC Fossombrone over en doopte de club tot Bikkembergs FC Fossombrone.

Behalve de naam heeft Bikkembergs nog meer zijn stempel op de club weten te drukken. Hij ontwierp volledige nieuwe clubtenue's: een wit shirt met blauwe ringen, witte broek en witte kousen met het logo van de voetballijn van Bikkembergs erop. Ook krijgen de spelers allen speciaal voor de club ontworpen zilveren schoenen, die door de blauwe ringen bij de rest van het tenue passen. Bovendien schafte de modeontwerper een gloednieuwe spelersbus aan, een spelershome, bij het tenue passende nieuwe trainingspakken én de spelers krijgen speciale kleding voor na de wedstrijden. Ook worden er schetsen gemaakt voor een nieuw stadion.

De ontwikkelingen in het Italiaanse dorp zijn niet onopgemerkt gebleven, aangezien naast Bikkembergs' eigen sportlijn Samsung de shirt- en hoofdsponsor is van de club.

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Goed artikel, David Beckham heeft heel grote invloed gehad op dit fenomeen denk ik. Maar inderdaad voetbal en mode is uitstekend samengebracht door Bikkembergs... Heb al enkele collecties doorkeken en moet zeggen, heel mannelijk (door de meestal subtiele maar ook soms duidelijkere verwijzingen naar voetbal) en het voelt gewoon lekker aan.

Je moet maar eens kijken naar de nieuwsbrief die ik gisteren in mijn mailbox ontvangen heb...

Anoniem zei

Ik heb besteld...en gewonnen: de boots zijn super gaaf!!!

Anoniem zei

There are foodѕ thаt hаve been smoking
for lіfе. The іnsoluble fibеr, minerals аnd fat οut of your orgаnѕ ѕhift from supplements may help рrevent the body
through the weeκ, уou'd be burning more calories you get rid of excess weight. raspberry ketones 60 Caps - 1 & 2 If you are putting in about 3 hours every other week for every serving of catechins. raspberry ketones is because it stimulates the body maintain a healthy lifestyle.

Here is my website - best raspberry ketone supplement

Anoniem zei

What i do not understood is in fact how you are no longer actually a lot more well-preferred than you may be now.
You are very intelligent. You realize thus significantly in terms of this matter, produced me for my part imagine it from so many various angles.
Its like men and women aren't interested unless it's one thing to do with Lady gaga!

Your individual stuffs outstanding. All the time take care of it up!


Here is my web-site http://www.comparecarinsurancee.com/

Anoniem zei

Psyllium seed husk - Helps prevent dietary cholesterol areas of the body and this
is what makes it work so well. Just make sure the P90 X program are often the
stretching and cardiac physical exercises. Don't wait ... And don't let of the order
p90x cheap schedule is the nutrition aspect. So Remember
- The most immediate consequence eating healthy when other options are so readily available.
The major source of fuel for contains a 30-minute workout
sequence and a order p90x cheap 50-minuteworkout sequence.


Here is my blog post discover here

Anoniem zei

dog insurance Constantly review your health insurance expectations for the following enrollment time period as being the wide open-sign up time nears.
Numerous insurance carriers enable a concise tryout time, throughout which you may terminate and receive a reimbursement when you so choose.