vrijdag 23 november 2007

Richard Witschge houdt hoog

Het is al weer ruim 10 jaar geleden, Ajax won in de Amsterdam Arena met 4-0 van Feyenoord. Niet zozeer de uitslag als wel de actie van Richard Witschge aan het einde trok de meeste aandacht. Na een subtiele beweging van Shota Arveladze trok de Amsterdammer een sprint zonder dat de bal de grond raakte. Omdat Feyenoord die wedstrijd kansloos verloor, werd dit beschouwd als het arrogante Amsterdamse voetbal.

Zo schreef Het Parool de dag erna: ‘De Feyenoorders vielen vooral op door veel balverlies en irritante overtredingen. Die waren niet zelden het gevolg van de arrogante manier waarop sommige Ajacieden de bal beroerden om de overmacht uit te drukken. Zo hield Richard Witschge in de slotfase oprukkend langs de lijn de bal negen keer hoog zonder dat een Rotterdammer ingreep.‘

Witschge ontkende doelbewust te hebben gehandeld. Toch werd hij symbool van de verziekte verhoudingen tussen Ajax en Feyenoord, die een half jaar eerder het dieptepunt had bereikt met de Slag van Beverwijk. (Bron: Sportgeschiedenis.nl)

Geen opmerkingen: