donderdag 8 november 2007

Flinke schorsing voor de "Witte Gullit"

Carlos Valderrama heeft een schorsing van tien wedstrijden gekregen van de Colombiaanse voetbalbond. De technisch directeur en assistent-coach van Júnior uit Barranquilla heeft zich volgens de tuchtcommissie incorrect gedragen en respectloze uitlatingen gedaan.

Oscar Ruiz was het slachtoffer van Valderrama's woede. De scheidsrechter gaf América de Cali een strafschop in het duel met Júnior en daar was de voormalige vedette het niet mee eens. Hij suggereerde dat Ruiz was omgekocht door met een bankbiljet te wapperen langs de zijlijn.

De tuchtcommissie vond een zware straf op zijn plaats, ook al had Valderrama nog een blanco strafblad. 'De aard van zijn commentaar en zijn functie als lid van de technische staf rechtvaardigen deze schorsing.' Valderrama kreeg ook een geldboete van bijna 2.900 euro.

Ruiz stuurde Valderrama weg en na afloop maakte De Witte Gullit de arbiter ook nog eens uit voor ‘dief’. De gekrenkte scheidsrechter wachtte lang op een excuus, maar doordat Valderrama daartoe niet bereid bleek, kondigde Ruiz aan stappen te ondernemen en Valderrama aan te klagen wegens smaad en laster. (Bron: VI.nl)


Voor degenen deie Valderama als voetballer niet meer herinneren (en dat valt moeilijk voor te stellen!)

Geen opmerkingen: