vrijdag 19 oktober 2007

Voetbal en kunstgras

Voetbal en kunstgras. De meningen over dit onderwerp zijn sterk verdeeld. "De huidige generatie kunstgrasvelden doet niet onder voor natuurgras. Sterker nog: voetbal op kunstgras heeft heel veel voordelen. Innovaties op het gebied van vezels en systemen zorgen er terecht voor dat kunstgras ook in de voetbalsport aan een opmars bezig is." Aldus Thiolon, één van de kunstgrasexploitanten.

Kunstgrasexplitanten waren al eerder uit de school geklapt, maar vandaag de dag is het ook echt officieel. De FIFA wil bij het WK-Voetbal in 2010 overschakelen op kunstgras.
Het is nog de vraag of de macht van de FIFA zo groot is dat het de overschakeling op kunstgras per decreet kan opleggen. Onder spelers bestaat nog steeds weerzin tegen het product. Voor veel spelers is voetballen op kunstgras is als sex met een opblaaspop.

Over de verloren interland tegen Rusland afgelopen week was Engeland vooraf al niet helemaal gerust op een goede afloop. Er heerste een soort koude oorlog rond het kunstgrasveld in het Luzhniki-stadion. McClaren heeft zich als bondscoach beklaagd over de grasmat en heeft de Engelse bond zelfs gesommeerd een klacht te deponeren bij de UEFA.

,Ik vind het maar raar,’’ zei McClaren gisteren. ,,Het zijn oneerlijke omstandigheden. Op dit niveau verwacht je niet op kunstgras te spelen. Wat het meest irriteert is dat de Russen ons erop laten trainen als het droog is. Maar een uur voor de wedstrijd zetten ze het hele veld onder water en is het spekglad. Dat deed Spartak Moskou ook tegen Celtic.’’

Vooralsnog is kunstgras nog niet geheel geaccepteerd middel om op te voetballen. Maar als het aan de FIFA en de kunstgrascommercie ligt, is het slechts een kwestie van tijd...3 opmerkingen:

CresceNet zei

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. (If he will be possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll I thankful, bye friend).

Anoniem zei

World-wide-web Analytics: Appraise Your Home page's Functionality

Look at my blog leads for lawyers
Feel free to surf my homepage : legal leads

Anoniem zei

Go To This Website

Also visit my web page: jacksonville foreclosure defense
Here is my blog post foreclosure law