woensdag 24 oktober 2007

Guardiola vrijgesproken van dopinggebruik

Josep Guardiola is vrijgesproken van dopinggebruik. Dinsdag is de voorwaardelijke celstraf van zeven maanden voor de voormalige aanvoerder van FC Barcelona in hoger beroep ongedaan gemaakt.

"Het boek is na zes jaar eindelijk gesloten", liet de opgeluchte Guardiola bij het verlaten van de rechtszaal weten aan het Italiaanse persbureau Ansa. De 35-jarige Guardiola was eerder veroordeeld voor het gebruik van het verboden middel nandrolon.

Guardiola, die in eigen land de bijnaam Pep kreeg, werd in 2005 door een Italiaanse rechtbank schuldig bevonden. Hij was in 2001 als speler van de Serie A-club Brescia positief bevonden. De Italiaanse voetbalbond schorste hem direct daarna voor vier maanden. De verdediger heeft altijd ontkend dat hij naar verboden middelen heeft gegrepen.

Cruijff

De in november met voetballen gestopte Guardiola speelde tussen 1990 en 2000 bij Barcelona, waar hij in 1991 onder trainer Johan Cruijff in het eerste elftal debuteerde. Als aanvoerder van Barça won hij zes keer de Spaanse landstitel, twee keer de Copa del Rey en éénmaal de Europa Cup I, de huidige Champions League. Na 386 officiële wedstrijden voor de Catalaanse club verhuisde Guardiola in 2001 naar Brescia. (Bron: NU.nl)

Voor degenen die zich Guardiola niet meer kan herinneren (en dat valt nauwelijks voor te stellen!):Geen opmerkingen: