dinsdag 2 oktober 2007

Ramadan en voetbal

Ramadan is voor Moslims over de hele wereld de heilige maand. Islamitische voetballers kunnen deze tijd van het jaar dan ook een speciaal programma aanhouden om de prestaties niet te doen lijden door de vastenmaand.

Voor sommige clubs heeft de ramadan veel consequenties. Zo ondervond André Wetzel "problemen" met VVV-speler Nordin Amrabat, één van de vijf islamitische spelers binnen zijn selectie die de ramadan ondergaat.

“Daar kiest hij voor. In tegenstelling tot de andere vijf eet Nordin in deze vastentijd de hele dag niet en dat betekent dat hij op een dag dat we een avondwedstrijd spelen vijftien uur achter elkaar niet mag eten. Een auto rijdt ook niet zonder brandstof, Nordin begon daarom ook op de bank”

PSV organiseerde vorig jaar een informatieavond over de ramadan. De aanleiding was triest. Een jeugdspeler zakte tijdens de ramadan in de rust van een wedstrijd in elkaar en moest met een ziekenwagen worden afgevoerd. Daarop besloot PSV in actie te komen.

Boussafa en Hassan, spelers van Anderlecht eten vlak voor een avondwedstrijd toch snel nog wat. Op de thuiswedstrijd vlak voor de aftrap tegen Zulte-Waregem, toen zon onder om twee voor acht onderging, toverde Hassan 2 dadels tevoorschijn.

De dadels had hij bij zich, verklaarde de Egyptenaar na de wedstrijd. Eén voor hemzelf en één voor moslimbroeder Boussouffa. Twee minuten voor de aftrap, om twee voor acht dus, had hij een dadel aan Boussouffa gegeven en een andere dadel zelf naar binnen gespeeld.

Waar hij die dadels dan vandaan toverde? ‘Simpel toch’, antwoordde Hassan, ‘uit mijn broekje’.

1 opmerking:

Anoniem zei

He jongen, prima site hoor, zitten leuke dingen bij!

Donderdag even lekker over ouwehoeren met een drankje erbij, vind het ook interessant!
Gr. HAns

PS. 2 dadels uit z'n broekje? mmm...