maandag 15 oktober 2007

Lizarazu wil als skeletonner naar Spelen 2010

Bixente Lizarazu heeft een nieuwe passie gevonden. De Franse oud-international, die vorig jaar een punt achter zijn loopbaan zette, wil nu carrière maken in een andere tak van sport: skeleton. En hij heeft zelfs goede hoop dat hij als skeletonner deel kan nemen aan de Olympische Winterspelen van 2010 in Vancouver.

Lizarazu maakte vorig jaar februari voor het eerst kennis met de sport, toen hij in gesprek raakte met negenvoudig Duits skeletonkampioen Willi Schneider. Ruim een half jaar later, in december, maakte hij vervolgens zijn eerste afdaling op de skeleton. Dat beviel Lizarazu zó goed, dat hij carrière wil maken in de sport.

Zijn relatief oude (37) leeftijd, ziet Lizarazu daarbij niet als een probleem. "Willi Schneider vertelde me, dat hij op zijn 40ste nog Duits kampioen geworden was. Wat dat betreft, heb ik dus nog tijd", lacht hij. "Deelname aan de Olympische Spelen van 2010 zijn geweldig zijn. Ik kan dan vermoedelijk nog niet meedoen om de prijzen, maar deelname zou in dat geval echt belangrijker zijn dan winnen."

Geen opmerkingen: