donderdag 10 januari 2008

KFC Uerdingen zoekt trainer via eBay

KFC Uerdingen 05, een club uit de Duitse Oberliga, is op zoek naar extra geld. De club heeft daar wel een zeer originele manier voor gevonden. Op 19 januari speelt Uerdingen tegen RW Oberhausen in competitieverband en de hoogste bieder op eBay zou het elfal mogen leiden als trainer voor één dag.

Aleksandar Ristic, de huidige hoofdtrainer, wordt één dag assistent-trainer. In de aanbieding staat onder meer dat je in de voetsporen kunt treden van Karl-Heinz Feldkamp, Horst Köppel, Rolf Schafstall, Friedhelm Funkel en Jos Luhukay. Allen zijn ex-trainers voor de ooit roemruchte club uit Nordrhein-Westfalen.

De veiling ken inmiddels een winnaar, Markus Oellers.
De gelukkige zal tijdens de rust zelf tactische richtlijnen mogen geven aan het team en na de wedstrijd de pers te woord staan. KFC Uerdingen is niet vies van stunts. Twee jaar geleden kocht een rijke zakenman zich een plaatsje in de selectie van het team en mocht hij drie minuten meedoen in een vriendschappelijk duel tegen Bayern München. Overigens moet binnen drie maanden moet de boekhouding van Uerdingen in orde zijn.

Naast de Ebay actie heeft de club ook een telefoonactie in het leven geroepen. Via een een speciaal nummer kan je 5 euro doneren om daarmee de club te redden.

Geen opmerkingen: