vrijdag 4 januari 2008

Kaká leent prestigieuze trofee uit aan kerk

Kaká heeft de trofee die hij ontving bij zijn uitverkiezing tot Wereldvoetballer van het Jaar voor onbepaalde tijd uitgeleend aan een evangelische kerk in São Paulo.
niet meer in eigen bezit.

De Braziliaanse international en speler van AC Milan heeft er nooit een geheim van gemaakt een diep gelovig persoon te zijn. Hij werd vorige maand verkozen tot de beste voetballer van de wereld, voor de Argentijn Lionel Messi en de Portugees Cristiano Ronaldo.

Naast het terrein gedraagt Kaká zich anders dan het gros van zijn collega's. Discotheken, glimmende auto's en snelle meiden? Kakà bedankt feestelijk voor dat alles. Hij is volledig in de ban van zijn christelijke geloof.

Een duik in het verleden leert evenwel dat Kakà de christelijke religie hoger aanslaat dan het voetbal. ,,Ik lees dagelijks in de bijbel'', liet hij al optekenen. Na de WK-finale van 2002, door Brazilië met 2-0 gewonnen van Duitsland, valt Kakà, alleen achttien minuten in actie gekomen in de derde groepswedstrijd tegen Costa Rica, samen met zijn ploegmaats Lucio en Edmilson op zijn knieën. Ze steken hun armen in de lucht en tonen een T-shirt met I belong to Jesus (Ik hoor aan Jezus toe) als opschrift. De boodschap staat tegenwoordig ook op zijn voetbalschoenen.

Kaká wil daarom na zijn loopbaan een studie theologie gaan volgen om vervolgens priester te worden. Ik bid bij deze tot God, dat Kaka nog lang zijn kunsten kan vertonen...

Geen opmerkingen: