donderdag 17 januari 2008

En de uitzendrechten van de Eredivisie CV gaan naar...

Vandaag wordt er officieel geboden op de uitzendrechten van de Eredivisie CV., voor zowel de live-wedstrijden en de samenvattingen. De kabelmaatschappijen Casema, @Home en Multikabel hebben al aangegeven alle voetbalrechten te we willen kopen. Ze hebben een bod uitgebracht op de live-uitzendingen, samenvattingen, radio en telefonie. Momenteel zijn deze in bezit van Tele2 / Versatel en RTL (voorheen Talpa)

Als het aan de stichting "Bord weer op schoot" ligt, zijn de samenvattingen volgend seizoen weer te bewonderen oop zondagavond 19.00 uur op Studio Sport. Met een ludieke actie, waarbij je een donatie kan doen, wil de stichting de samenvatting weer naar de publieke omroep krijgen, echter gaat het meer om de aandacht dat daadwerkelijk de benodigde miljoenen bij elkaar schrapen, want ondanks een item in het populaire programma De Wereld Draait Door, staat de teller pas op € 5690,-.

Neemt niet weg dat ook wij oproepen om dit initiatief te steunen en een bijdrage te leveren, dat kan al vanaf 1 euro! Ondanks dat commerciële zenders de kijker het voetbal meer laat beleven door meer cameraposities te gebruiken en uitgebreide deskundige analyses, hebben veel mensen heimwee naar Jack van Gelder, Tom Egberts en de Studio Sport tune van Tonny Eyk.

Laatstgenoemde kan men overigens downloaden als ringtone op de website!

Geen opmerkingen: