woensdag 14 januari 2009

FC Utrecht moet Arts laten terugkeren als keeperstrainer

De Arbitrage Commissie van de KNVB heeft gisteren naar aanleiding van de door Maarten Arts aanhangig gemaakte arbitrage bepaald dat de non-actiefstelling van op 23 oktober 2008 ten onrechte is opgelegd en dient te worden opgeheven.

De geruchtmakende affaire rond het functioneren van de technische staf en de hoofdtrainer van FC Utrecht is in een climax geƫindigd, inhoudende dat in ieder geval keeperstrainer Maarten Arts per direct zijn werkzaamheden kan hervatten.

Voor de Arbitrage Commissie is voldoende komen vast te staan dat ten tijde van de mededeling aan Arts dat hij op non actief werd gesteld, geen individuele verwijten zijn gemaakt en dat de door FC Utrecht gemaakte opmerkingen slechts collectief zijn geweest.

De Commissie acht (vooral) de collectieve afweging ten aanzien van een non-actiefstelling niet in lijn met het goed werkgeverschap.

Arts advocate Chris van der Weijden-Zeevenhooven (Sport Advocaten te Amsterdam) is zeer tevreden met de uitspraak. “Ondanks dat wij er steeds op hebben vertrouwd dat Maarten bij FC Utrecht zou terugkeren, gaf het een zeer goed gevoel om dit vertrouwen ook nog eens juridisch bevestigd te zien door een onafhankelijke instantie”, zij voegt daar aan toe, “Maarten wil graag zo snel mogelijk terugkeren. Voor hem is feitelijk niks veranderd, hij heeft zich er immers steeds op ingesteld zijn werkzaamheden bij FC Utrecht weer te zullen hervatten.” Arts: “Ik ben heel erg blij dat de commissie heeft laten zien dat ik onterecht op non-actief ben gezet. Alle argumenten van de club zijn van tafel geveegd. Van de nieuwe technische staf ken ik de meeste mensen erg goed. Ik sta te popelen om weer te beginnen.”

De door FC Utrecht aanhangig gemaakte arbitrage strekkende tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst met Arts is (dientengevolge ook) afgewezen.

Over Sport Advocaten
Sport Advocaten is een in sportrecht gespecialiseerd kantoor. Sport Advocaten behartigt de belangen van vele topsporters en andere partijen die actief zijn in de sportbranche.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hey this is kinda of off topic but I was wanting to know if blogs use WYSIWYG editors or if
you have to manually code with HTML. I'm starting a blog soon but have no coding knowledge so I wanted to get advice from someone with experience. Any help would be enormously appreciated!

Here is my blog post :: energie-prijzen