donderdag 26 juni 2008

Voorbeschouwing Spanje - Rusland: The Magnificent five (video)

Na de thriller van gisteravond tussen Turkije en Duitsland (2-3), zal vanavond de 2 halve finale van Euro 2008 gespeeld worden. Spanje neemt het op tegen het Rusland van Guus Hiddink, waarbij Spanje als de grote favoriet wordt gezien. Maar Spanje won het EK het laatst in 1964 en van Rusland wordt er veel verwacht, gezien de opwaartse prestaties.

In deze Spaanse video laat Nike met Torres, Iniesta, Sergio Ramos, Puyol en Fabregas, oftwel de "Magnificient Five" zien, wat er voor nodig is om te winnen.

dinsdag 24 juni 2008

Een Wereld. Een Droom. Een Game.

Advertorial - Omarm het spannende wedstrijdgevoel van het meest prestigieuze sportevenement ter wereld, vertegenwoordig je land en neem het goud mee naar huis.

De game verschijnt op next-gen consoles en belooft een leuke en intense Olympische ervaring te worden, met prachtige graphics die het fijne emotionele detail van ieder onderdeel weten te vangen. Iedere fractie van een seconde telt en kan het verschil betekenen tussen winst of verlies. De geheel nieuwe gameplay-technieken zorgen voor een uitdaging voor iedere speler als het op tijd, snelheid en coördinatie aankomt. Strijd alleen of met maximaal zeven vrienden online. Spelers zullen records breken, terwijl ze hun land laten zegevieren. Deze zomer wil iedereen zijn of haar eigen land vertegenwoordigen en het goud mee naar huis nemen.

vrijdag 20 juni 2008

Heineken veegt zijn kont af met Duitsland

Het Oranjeduo Tom en Ted publiceert om de paar dagen een "spraakmakend" filmpje rondom het Oranje legioen. In hun laatste creatie halen Tom en Ted op de Oranje camping zoete herrineringen op aan het reet afveeg indicent met Ronald Koeman tijdens het EK 1988.
Na afloop van West-Duitsland - Nederland veegde Koeman zijn kont met een Duits shirt, iets wat voor veel opschudding bij onze oosterburen veroorzaakte.

Ik vind het een grappig filmpje, maar loopt Heineken hier niet een beetje risico mee? Kan het merk in mijn ogen ook erg beschadigen, tenminste in Duitsland dan!




woensdag 18 juni 2008

Voetbalhumor: Rafael van der Fart

Herkenbaar als je voetballer bent of bent geweest, of je nou Champions Leaugue speelt of 5e klasse KNVB, bij voetbal heb je voetbalgrappen.
Zo was Rafael van der Vaart zo gespannen op de bank tegen Roemenie dat hij dat ook liet merken aan de mede bankzitters,m maar niet met woorden.

Zie onder de video!

dinsdag 17 juni 2008

Frank Ribery vs. Luca Toni

De Allianz Arena speelt slim in op de clash van 2 voetbalgiganten, namelijk de fransman Frank Ribery en de Italiaan Luca Toni, beiden spelers van Bayern Munchen.

In deze viral bluffen de twee elkaar voortdurend af, waardoor de video leuk is om naar kijken. De beelden zijn mooi gemanipuleerd.

Vanavond zullen de twee even geen vriendjes zijn daar beiden om een plek in de kwartfinale van Euro 2008 strijden.

Op Thegrandfinal.com zijn er meer video's te bewonderen.

Wie is er nog meer klaar met Bert Maalderink?

De man die ooit Dick Advocaat 'Dickie Dik' durfde te noemen, staat weer eens negatief in de schijnwerper. Onderstaand stuk bewijst wederom dat NOS verslaggever Bert Maalderink een vervelende en arrogante journalist is. Journalisten die al jaren in het vak zitten moet niet denken dat ze daarom ook verstand van voetbal hebben. Dit geldt zeker voor Bert Maalderink, die altijd met zijn suggestieve of gesloten vragen de geïnterviewde, maar met name de kijker irriteert.

Marco van Basten is inmiddels wel een beetje klaar met Maalderink, en terecht! De Bondscoach is altijd erg geduldig in interviews en persconferenties, maar in het onderstaande fragment is de maat voor van Basten dan ook echt vol.

Kennelijk ben ik niet de enige die er zo over denkt, gezien de postings op Flabber, Spits, Sportcafe en Opinieleiders. DJ Rob Stenders is kennelijk een billenmaatje van Maaldrink, aldus de berichtgeving op Sportwereld.

Wat mij betreft kan Maalderink een enkeltje Siberië krijgen, wat jij? Bekijk hieronder het fragment:

maandag 16 juni 2008

Wordt El Salvador dement?

Advertorial - Grappig om te zien dat spelers van het Nederlands Elftal geen goede sms-ers zijn (als we de commercial van Hi moeten geloven). Johan Cruyff vergeet gewoon de naam van .... tsja, van wie... wie is DINGES?. Sneijder, Kuyt, Van Nistelrooy? Ik zou maar snel gaan smsen met De Grote Meester als ik die DINGES was!

Het blijft een genot om naar Cruyff te luisteren, eerst Tutti Frutti en nou Dinges, ben benieuwd waar El Salvador nog meer me op de proppen komt!

woensdag 11 juni 2008

Wie wordt voetbalvrouw van het jaar?

Met deze actiesite promoot het glossy magazine Miljonair de voetbalvrouw van het jaar verkiezing.

De site bevat een 'phrase book' waar 'typische' uitspraken van voetbalvrouwen gehoord kunnen worden, die vertaald zijn naar het Zwitsers-Duits.

Vervolgens kan je als bezoeker je stem uitbrengen op jouw favoriete voetbalvrouw. Op de dag van de EK finale, 29 juni, maakt Miljonair bekend wie zich dé Miljonair voetbalvrouw van 2008 mag noemen.

Opvallend is dat Rosanna Kluivert en Gertruyde Kuyt de lijst aanvoeren. Annemarie van der Sar en Andra van Bommel lijken daarentegen kansloos voor deze 'eretitel'.

Op zich is het phrasebook grappig gedaan, wellicht een beetje eentonig. Het stemgedeelte daarentegen valt erg tegen.

maandag 9 juni 2008

Adidas pakt groots uit op het EK

De kop is er af, EK 2008 is begonnen. Per jaar stijgen ook het aantal commerciele uitingen rondom een desbetreffend evenement. Adidas is bepaald niet zuinig geweest met "streetvertising' tijdens deze editie van het EK in Zwitserland en Oostenrijk.

Met deze 2 gigantische uitingen laat het sportmerk van zich spreken, wat mij betreft imponeren ze!

woensdag 4 juni 2008

2-2-6 winnend systeem voor Euro2008?

Niks 4-3-3 of 4-4-2 met een ruit op het middenveld. 2-2-6 is de briljanste formatie die er is, of toch niet?

Burger King lanceerde een nieuwe TV campagne waarin ze een nieuwe, baanbrekende formatie introduceren: de 2-2-6. De commercial is ter promotie van van de nieuwe "six pack" van mini burgers, vanwege Euro 2008.

Op zich grappig bedacht, maar toch altijd vreemd om hamburgers aan topsport te binden...wat jij?