zondag 21 september 2008

Bij 'Restaurant Eredisie Live' mag het Toetje niet op!

Gisteren heb ik mijn allereerste ervaring gehad met Eredivisie live. Ik heb niet het vaste abonnement van 9,95 per maand, daar ik het merendeel van de eredivisie wedstrijden niet aantrekkelijk genoeg vindt om daar een geheel abonnement voor af te sluiten. Wel deed ik dat voor Sport 1, in combinatie met Film 1 (mooi compromis met mijn vriendin). Zo zag ik Ryan Babel op aangeven van Dirk Kuyt het winnende doelpunt maken tegen Manchester United en zag mijn vriendin al 2 seizoenen van Greys Anatomy (gelukkig nog maar 1 seizoen te gaan).

Slim is dat de kabelexploitanten naast abonnementen ook losse Eredivisie wedstrijden aanbieden. Voor 5,95 per wedstrijd kan je met een paar keer drukken op je afstandsbediening en wedstrijd naar keuze live bekijken. Dat leek mij een aardige prijs voor de klassieker Feyenoord - Ajax. Met veel goede moed telde ik de minuten van scherm af, voordat de uitzending zou beginnen. Wat in eerste instantie opviel was de opstellingweergave, zag er allemaal gelikt uit. beter dan wat de NOS laat zien bij de samenvattingen (duurt mij te lang allemaal).

Na het eerste fluitsignaal van Braamhaar, begon het beeld helaas te haperen en viel uiteindelijk uit. Na 2 keer de UPC Mediabox herstart te hebben en 10 speelminuten verder kon ik eindelijk de wedstrijd bekijken. Kan op zich gebeuren, dit voorval had zich al eerder voorgedaan, gek genoeg alleen bij live-uitzendingen (en niet bij Greys Anatomy).

Uiteindelijk heb ik een mooie pot voetbal gekeken, Feyenoord maakte in de 85e minuut 2-2, na een in mijn ogen onterechte penalty. Vlak na het doelpunt besloot Eredivisie live dat het mooi was geweest en stopte abrupt de uitzending! De wedstrijd zal nog zekere zo'n 10 minuten duren, gezien de reguliere minuten en blessuretijd, maar die mocht ik dus even niet zien.

Het voelde voor mij of ik uit eten ga en het toetje na 2 happen onder mijn neus werd weggehaald en voor ik het wist stond ik buiten!

Vandaag ga ik contact opnemen met UPC om verhaal te halen, ben benieuwd hoe ze dit gaan uitleggen...

3 opmerkingen:

Anoniem zei

nou ik heb de wedstrijd ook bekeken via eredivisie live maar de uitzending bleef gewoon verder gaan na de goal tot aan het eind van de wedstrijd

Laurens zei

Bij mij dus niet, vandaar dit artikel!

Laurens zei

@anoniem; via wie kijk je? UPC?