donderdag 21 augustus 2008

Australie - Amerikaas Samoa: 31 - 0

De beelden gingen de wereld al meerdere malen over, maar de wedstrijd heeft naast Wikipedia ook het Guiness Book of records gehaald. Op 11 april 2001 speelde Australië in het Coffs Harbour Australia stadion een wedstrijd tegen de destijds nummer 200 van de Fifa ranglijst. Australië stuurde eerder al Tonga met 13-0 terug naar hun tropisch eiland en Samoa kreeg al eerder 13-0 op hun broek tegen Fiji.

De eerste tien minuten van de wedstrijd hield Samoa Australië nog knap tegen, mede dankzij een fantastische redding van de keeper. Maar al snel daarna was het open huis en vlogen de doelpunten bij de doelman van Samoa om de oren.

Bekijk hier in 2 minuten de grootste officiële uitslag van een internationale wedstrijd!