maandag 4 februari 2008

Manchester United herdenkt de Busby Babes

Op 6 februari 1958 stortte British European Airways Flight 609 neer nadat het en derde poging had gedaan om van de startbaan van München airport op te stijgen. Aan board zat onder andere de gehele Manchester United voetbal selectie, ook wel de Busby Babes genoemd, met een aantal supporters en journalisten. Van de 44 passagiers, stierven er 23 tijdens deze ramp. Onder de slachtoffers behoorde 8 spelers tot de selectie van de Busby Babes.

Aj jaren wordt er voor de eerstvolgende wedstrijd van Manchester United één minuut stilte gehouden, waar het gehele stadion, inclusief de bezoekende supporters zich aan houden. Echter vandaag de dag is men bang dat er mensen zijn die zich niet aan het protocol zullen houden. Het voorstel is in plaats van 1 minuut stilte, 1 minuut een staande ovatie te geven, iets waar veel oudgedienden, zoals Bobby Charlton fel tegen is.

Dat de Engelsen gevoel voor respect en traditie hebben blijkt wel uit de aanvullende acties.
United zal spelen in replica shirts zonder sponsoring en zonder spelersnamen. Ook zullen alle spelers met zwarte schoenen spelen.

Manchester City, wat de tegenstander zal zijn van aanstaande zondag en dat ook een ex-speler verloor bij dat vliegtuigongeluk, zal ook een speciaal shirt dragen.

Bekijk hieronder een video, waar oud-speler Albert Scanlon, die de ramp overleefde terugblikt

Geen opmerkingen: