dinsdag 22 april 2008

The Worlds Biggest Mexican Wave

Op 'The Worlds Biggest Mexican Wave' kan iedereen kan een ieder deelnemen de grootste Wave ooit. De toetreding tot deze wave is eenvoudig. Je kan je eigen single wave met behulp van een webcam, digitale camera of een mobiele telefoon maken en deze uploaden naar de website 'toetreden tot de golf'. jouw wave wordt automatisch toegevoegd aan het geheel. Echter kan je ook je eigen sub-wave starten.

Tot dusver zijn er 1029 video's en 19 waves gemaakt, waaronder ook waves de elftallen van o.a. Arsenal en Celtic met voetbalsterren zoals Cesc Fabregas, Theo Walcott, William Gallas , Alexander Hleb en Mathieu Flamini.

Liverpool aanvaller Peter 'The Robot' Crouch geeft zelfs een tutorial hoe je het beste een wave kan maken, zie hieronder de video.


ARSENAL

CELTIC

DIVERSEN

Paolo di Canio: held of schurk?

Paolo di Canio is een opmerkelijke persoon die altijd onderwerp van controverse is geweest. Zo maakt hij fantastische goals en presteerde hij om 45 minuten lang als enige speler toegezongen te worden door de aanhang van West Ham United. Maar di Canio staat ook bekend als degene die een scheidsrechter omver duwde na het ontvangen van een rode kaart en is hij beschuldigd van het meermalig maken van een fascistisch gebaar om de zege van zijn team te vieren, onder andere in de Romeinse derby tegen AS Roma. Hij is ook bekend als direct en vurig, en voor zijn flair op en naast het veld. Ook staat hij ervoor gekend een lid van de fanclub SS Lazio's Irriducibili te zijn geweest in zijn jeugd, wat zijn bewering dat hij de Romeinse Avé groet maakte naar supporters, in plaats van de Hitler groet, doet rammelen.
Desondanks ontving di Canio in 2001 uit handen van FIFA-preses Sepp Blatter de FIFA Fair Play award.
De vraag blijft: Paolo di Canio: held of schurk?

maandag 14 april 2008

Virale campagne voor de Adidas Teamgeist Argentina 2008

Adidas is met “Nuevas Fantasias” een nieuwe virale campagne gestart voor de Teamgeist Argentina 2008 bal. De filmpjes zijn korte fragmenten die grappig of verrassend moeten zijn.
Hetgeen wat in ieder geval opvalt is dat de personen die in het filmpje voorkomen niet de bal virtuozen zoals in de Joga Bonita video's van concurrent Nike, wat dat betreft staan de persoonlijkheden wat dichter bij de doelgroep. Maar of het nou spectaculair is om naar te kijken...

Adidas wil ons vertellen dat de bal meer is dan alleen een bal, de bal is ook je teamgenoot. Daarom vinden zij het tijd om nieuwe fantasieën te creëren. Op de bijbehorende Youtube pagina, welke in mijn ogen wel een beetje gepimped had mogen worden.

Kortom, niet een hele sterke campagne, jammer genoeg is de bijbehorende website ook slechts een link naard e youtube pagina.

Onderstaand vind ik de 3 beste, voor een volledig overzicht kan je altijd een kijkje gaan nemen op de Nuevas Fantasias pagina.

"La Martillo"


"La Rabona Recargada"


"La Ballet"

woensdag 9 april 2008

Speciale kooi voor voetballers om af te koelen

Het voetbal in Zuid-Amerika wordt doorgaans verheerlijkt. Maar de temperamentvolle Zuid-Amerikanen zijn daarnaast ook de koningen van het geweld op en naast het veld (kijk hier voor bewijs van dat laatste). Het komt regelmatig voor dat er op grote schaal gewonden vallen, maar ook af en toe doden.

De autoriteiten voeren allerlei maatregelen door om het geweld in te dijken en het wederzijdse respect te promoten.
De laatste maatregel, in Chili, is wel een bijzonder grappige. Daar worden agressieve spelers tegenwoordig even opgesloten in een speciale kooi die naast het veld geïnstalleerd is. De kooi doet denken aan het strafbankje bij ijshockey, maar is deze kooi in het onderstaande filmpje de kooi ook echt bedoeld om af te koelen?