woensdag 12 maart 2008

Wie zegt dat vrouwenvoetbal niet leuk is?

Vrouwenvoetbal is nog niet in algeheel geaccepteerd, Johan Derksen haalde al enige tijd geleden uit naar alle vooroordelen over het vrouwenvoetbal:

‘Kom jongens, naar het damesvoetbal, lekker tieten kijken.’

Onderstaande video laat zien dat vrouwenvoetbal zeker vermakelijk is, de wedstrijd Korea tegen China neemt na een corner wel een heel aparte wending. De video is ondertussen al ruim 1,6 miljoen keer bekeken.

vrijdag 7 maart 2008

Voetbal + Volleybal + Martial Arts = ......

Zaalvoetbal is een bekende variant op het veldvoetbal. Echter ken het voetbal nog een aantal bizarre varianten, welke in sommide delen van de wereld een topsport status hebben.

Wanneer je voetbal, volleybal en martial arts kruist, ontstaat er Sepak Takraw en dat is werkelijk spectaculair. De bedoeling is dat de spelers de rieten bal hoog houden met behulp van hun voeten en hoofd, daarbij mogen zij de bal maximaal 2 keer raken, om vervolgens over te spelen of over het net te spelen.

De sport is een rage in Thailand, Cambodja, Maleisie, Laos, de Filepijnen en Indonesie. De spelers zijn net alleen erg technisch, maar ook ware acrobaten. Ik zie niet snel de gemiddelde eredivisiespeler dit soort capriolen uithalen!