donderdag 31 januari 2008

Supporters willen Liverpool kopen

Eerder berichtten wij al dat de de community Myfootball.co.uk voor £635,000 Ebbsfleet united F.C. overnam. Uniek in de voetbalgeschiedenis, uniek voor social media sites als facbook, myspace etc.

Een groep fans van Liverpool wil graag dit initiatief van Myfootball.co.uk grootschalig herhalen. Onder de naam The Share Liverpool FC Group hopen de aanhangers van 100.000 supporters van over de hele wereld geld te krijgen.
Ze hebben het geld nodig om de Amerikaanse eigenaren George Gillett en Tom Hicks voor 500 miljoen pond uit te kopen.
Gillett en Hicks kochten Liverpool vorig jaar, maar onder hun leiding blijven de prestaties achterwege. De fans maken zich zorgen over de toekomst omdat er twijfels zijn gerezen over de bouw van een nieuw stadion. Ook is het onduidelijk wat er met coach Rafael Benitez gaat gebeuren.
,,Het is tijd dat de club wordt gecontroleerd door de fans, zoals ook vaak in Spanje en Duitsland gebeurt'', zei Rogan Taylor, één van de initiatiefnemers, tegenover de Engelse zender BBC.

De bedoeling is om naar een Barcelona-model te gaan, van 'members' of zoals het in Spanje noemt 'socio's', die de aandeelhouders zijn van de club. De initiatiefnemers zullen in eerste instantie een website online plaatsen om zoveel mogelijk de aandacht te trekken van supporters in Engeland, maar ook in andere landen. Liverpool is heel populair in Azië.

Geinteresseerden kunnen zich aanmelden via Shareliverpoolfc.co.uk

woensdag 30 januari 2008

Beckham bouwt in Brazilië

Voor David Beckham is de David Beckham Academy een droom die na velen jaren is uitgekomen. Als kind had hij het geluk dat hij naar de Bobby Charlton Soccer School mocht, mede daarom wilde Beckham andere kinderen ook een kans geven, net zoals hij die ooit heeft gehad.

In 2005 opende de eerste Academy in London en was is daarmee de grootste, Europese sport faciliteit. Meer dan 10.000 kinderen konden hun voetbaltalent bij Beckham verder ontwikkelen. In 2005 volgde er al snel ook een school in Los Angeles.

Nu gaat David Beckham een trainingscentrum oprichten in de Braziliaanse stad Natal. De middenvelder van LA Galaxy voorziet in zijn 'World of Sport' een voetbalacademie met acht velden en een stadion dat plaats biedt aan 10.000 toeschouwers.

Alle Braziliaanse kinderen met interesse voor voetbal zijn er welkom. Het project zal gefinancierd worden door de Noorse groep 'Brasil Development'.

Bekijk hier een video waar Beckham over de Academy spreekt

dinsdag 29 januari 2008

Hangend aan de lat scoren; wel of geen goal?

Naast Argentijnse sterren als Messi, Tevez en legende Maradonna, is Martin Palermo ook een zeer opvallende verschijning op de voetbalvelden. Palermo presteerde om zijn been te breken tijdens het juichen na een goal, 3 penalties te missen voor Argentinie in één wedstrijd en een rode kaart te krijgen door als een krankzinnige te reageren op een beslissing van de scheidsrechter.

Opvallend is dat Palermo meer dan 100 goals als maakte voor zijn huidige club Boca Juniors. Echter zijn goal tegen aartsrivaal River Plate brengt Palermo weer onder de aandacht van vele critici.

De spits en aanvoerder van Boca Juniors haalde zich namelijk de woede van River Plate op de hals door te scoren terwijl hij aan de lat hing.

De scheidsrechter zag er kennelijk geen kwaad in en keurde de goal goed. Op onderstaande beelden kan je zelf oordelen of de goal nou wel of niet goedgekeurd mocht worden.

maandag 28 januari 2008

Legendarische voetbaluitspraken

Sinds 2004 kan men op Wikiquote, dochtersite van Wikipedia, een vrije collectie van citaten lezen. Menig bekende voetballers zijn er ook terug te vinden. Velen zijn ook terug te vinden via Youtube, hier een kort overzicht

Iedereen weet de Cruijff de meest hilarische quotes uit zijn mouw kan schudden, maar voetbalkenners kennen natuurlijk ook het historische interview van Jean marie Pfaff:
"Ich habe in Belgien ook vele elfmeters gestopft und ich maak das hier ook."
(Pfaff in 1983 na zijn eerste wedstrijd voor Bayern München)
Zie hieronder meer van het interview:


Of Louis van Gaal, "Ben ik nou zo slim, of jij nou zo dom" kent vrijwel iedereen. Tijdens zijn verblijf in Barcelona als hoofdtrainer maakte de oefenmeester zichzelf ook niet echt positief bij de media: "Tú, siempre negativo, nunca positivo" (Tegen een Nederlandse journalist op een persconferentie )
De bijbehorende beelden maken het nog hilarischer:



"Adriaanse zette me begin dit seizoen op de bank omdat ik in de voorbereiding niet goed genoeg mijn best zou hebben gedaan. Onzin! Al jaren doe ik tijdens de vakantie helemaal niks."
Barry van Galen

'Ja het enige wat helpt is je helm op, je motor starten en zo hard gaan als je kan'
Sjaak Polak: Begin 2007, na de wedstrijd Sparta - Excelsior waarin Polak het moest opnemen tegen Andwelé Slory.

"Die keeper van El Salvador moet zich nu toch in z'n thuisland wanen zoals er op 'm geschoten wordt."
Rik De Saedeleer: Vlaams sportcommentator: Wereldkampioenschap voetbal 1982, El Salvador verliest met 1-10 van Hongarije

"Komt dat scho-o-o-t"
"Scheidsrechter Reygwart toch!"
"Boerebaaaaaaaaaaaaaaach!"
"Die bal gaat niet over de lijn, het is dus geen goal."
"Eens kijken of deze rechterspits een linkerbeen heeft....ja, heeft ie!"
"En dan houden we ermee op hier in Waalwijk."
"Gaat scoren denk ik, ja... "
"Veld is vochtig...bal glipt door...Ja doelpunt natuurlijk!"
"Fraser jongen, doe dat nou niet!"
Hugo Walker voormalig Nederlands sportverslaggever.

Lees hier nog meer legendarische voetbaluitsrpaken en quotes.

vrijdag 25 januari 2008

African Amputees Nations Cup

De Afrika Cup of Nations in Ghana is vol aan de gang. Gastland Ghana is vastberaden om de cup in Ghana te houden. De minder valide collega's van de Ghanese internationals wisten in in februari van 2007 al de African Amputees Nations Cup te winnen.

De eerste editie van dit toernooi is georganiseerd om de vele slachtoffers van de burgeroorlog, van wie de ledematen afgehakt werden door rebellen, onder de aandacht te brengen. De spelers van de andere deelnemende landen hebben eenzelfde lot ondergaan.

Elk van de vijf elftallen heeft zes eenbenige veldspelers en een éénarmige doelman. Het toernooi is overigens gesponserd door Fifa, die het initiatief ondersteund.

De openingswedstrijd werd door maar liefst 10.000 mensen bezocht, daar kan de gemiddelde eerste divisionist in Nederland alleen maar van dromen.

De onderstaande video bewijst dat de spelers, ondanks hun handicap, erg vaardig zijn, wat het geheel tot een interessant schouwspel maakt.

donderdag 24 januari 2008

'Engels International Alain Smith had orale sex met 18-jarig model'

Voetballers staan dagelijks in de de schijnwerpers. Hoe groter de competitie, des te meer aandacht er is.
Spaanse, Italiaanse, Duitse maar ook Nederlandse media zitten bovenop de sport, met name boven op de spelers. De Engelse sport tabloids spannen echt de kroon.

Zo komt de News of the World met een wel heel opmerkelijk verhaal, inclusief sexy fotoshoot van één van de hoofdrolspelers.

"Teenage model" Sophie Bovington-Kerr zegt met Engels international Alan Smith orale sex te hebben gehad op de avond voor de cruciale (verloren) interland tegen Kroatië.

Het model was net klaar met een fotoshoot met een aantal andere modellen in een hotel, waar toevallig ook Engelse internationals verbleven. Daar ontmoette zij Alan Smith, ze wisselden nummers uit en voor ze het wist werd ze door Smith overgehaald om de toiletten op te zoeken.

Met enige tegenzin gaf het model Smith orale sex, maar voelde zich toch verplicht dit te melden bij één van Engelands grootste roddelkranten. Als bewijs had zij onder andere pittige sms'jes bewaart en een foto van haar en Smith.

Al eerder kwamen diverse Engelse internationals negatief in het nieuws, daar zij tussen twee belangrijke interlands flink hadden gefeest met veel drank en vrouwen.

De tabloids houden deze spelers mede verantwoordelijk voor het verlies tegen Kroatie, waardoor Engeland zich niet kwalificeerde voor het EK in Zwitserland - Oostenrijk.

Voor de geïnteresseerden: De fotoshoot van Sophie Bovington-Kerr


woensdag 23 januari 2008

Voetballers en hun bijgeloof

Uit onderzoek blijkt dat meer dan driekwart van de topsporters bijgelovig is, met name voetballers staan bekend om hun bijzondere rituelen rondom een wedstrijd.

Zonder zijn geluksonderbroek ging David Beckham in zijn tijd bij Manchester United niet van huis. Beckham speelde, tot afgrijzen van zijn vrouw, Victoria steeds met dezelfde onderbroek, omdat hij het gevoel had dat die hem goed liet spelen. Andere voetballers dragen het slipje van hun vriendin of vrouw onder hun wedstrijdkleding. Feyenoord-spelers uit de jaren zeventig worden er onder andere van verdacht. Ajacied Gerrie Mühren droeg bij Europa Cup-wedstrijden een onderbroek van Sjaak Swart.

Zijn geliefde rugnummer veertien droeg Cruijff voor het eerst toen hij op 30 oktober 1970 terugkeerde in het eerste elftal van Ajax na een blessure. Hij had dat seizoen nog niet gespeeld, waardoor het shirt met nummer negen was vergeven aan Gerrie Mühren. Na een goede wedstrijd tegen PSV koesterde Cruijff het nummer veertien. Ook op het WK van 1974, toen bondscoach Rinus Michels de shirts op alfabetische volgorde wilde uitdelen. Alleen Cruijff, die eigenlijk nummer één zou moeten hebben, kreeg ontheffing. Hij mocht spelen met veertien.

Als er een beeld van het WK voetbal van 1998 in het geheugen van de mensen gegrift staat, dan is het de kus van Franse verdediger Laurent Blanc op de kale schedel van Fabien Barthez. Blanc deed dat voor elke wedstrijd met zijn keeper, in de hoop dat het geluk zou brengen. De Franse nationale ploeg kreeg het hele toernooi slechts twee doelpunten tegen en Barthez werd verkozen tot beste doelman van het WK. Toen hij bij Manchester United tekende en opnieuw met Blanc in een elftal speelde, keerde de kus terug. Maar alleen voor Champions League-wedstrijden.

De bondscoach van de Franse voetballers, Raymond Domenech, hield als amateur-astroloog rekening met de sterren toen hij bij het WK van 2006 zijn team samenstelde. Zo wilde hij geen Schorpioenen in zijn selectie hebben, want die proberen elkaar te elimineren, zo redeneerde Domenech. In de WK-selectie zat dan ook geen enkele Schorpioen, mede doordat Robert Pires geen uitnodiging kreeg. Verder stond de bondscoach maar mondjesmaat Leeuwen toe. Verdediger William Gallas was een uitzondering. ,,Ik ben niet geselecteerd omdat er al te veel Leeuwen in de selectie zaten,’’ zei speler Johan Micoud in Le Journal du Dimanche, na de bekendmaking van de WK-ploeg.

Afrikaanse voetballers gaan nog een stukje verder. In Gabon bijvoorbeeld slapen de meeste voetballers voor een belangrijke wedstrijd naakt in de jungle. In Ghana urineren spelers op de bal en steken ze bloemen achter hun oren. Een groep Zimbabwaanse voetballers werd eens voor een jaar geschorst omdat ze op het veld stonden te plassen. Om buitenspelers snelheid te geven, offeren Afrikaanse medicijnmannen soms een vlieg. Shirts, schoenen en kleedkamerdeuren worden ook wel besprenkeld met toverdrank.

Verhalen over tovenarij en bijgeloof in het Afrikaanse voetbal zijn er te over. De Profund Warriors uit Zambia waren thuis lange tijd ongeslagen, tot een bezoekende ploeg wegbleef uit de kleedkamers. De spelers gebruikten hun eigen busje om zich om te kleden en omzeilden de hoofdingang door over de afrastering te springen. De Warriors bleken toen ineens niet meer onverslaanbaar.

dinsdag 22 januari 2008

Wayne Rooney verkozen tot lelijkste voetballer ter wereld

Voetballers worden, zoals bekend, niet alleen op hun voetbalkwaliteiten beoordeeld. Leden van de website thepeoplesclub.com hebben Wayne Rooney verkozen tot de lelijkste voetballer ter wereld. De aanvaller van Manchester United werd vergeleken met het animatiefiguurtje Shrek.

De Engelse international won het referendum met 33 procent van de stemmen. De tweede op de erelijst werd de Brazilaan Ronaldinho van FC Barcelona en derde is de Argentijn Carlos Tevez, eveneens speler bij Manchester United.

Opvallend is dat de lelijke voetballers ook nog eens hele goede voetballers zijn. Dan moet Frank Ribery volgend jaar ook hele ogen gaan gooien...

maandag 21 januari 2008

71-jarige aan aftrap officiële wedstrijd bij Mexicaanse eersteklasser

Wellicht wel het toppunt van respect in het professionele voetbal:
Salvador Reyes heeft 41 jaar na zijn afscheid als profvoetballer zijn rentree gemaakt in de hoogste klasse van het Mexicaanse voetbal. De 71-jarige aanvaller begon in de basis bij Chivas Guadalajara op de eerste speeldag van de Mexicaanse competitie tegen Pumas UNAM.

Het optreden van Reyes, dat welgeteld vijftig seconden duurde en waarin hij twee keer de bal raakte, was een eerbetoon aan de gouden generatie van Chivas. Die won tussen 1957 en '67 vijf keer de kampioenstitel.

Reyes is topscorer aller tijden met 122 treffers. Chivas had de veteraan officieel ingeschreven bij de Mexicaanse voetbalbond als lid van de selectie.

Chivas won overigens met 3-0, wellicht een idee om bij Ajax Sjaak Swart te laten starten tegen FC Utrecht?

Bekijk hier de beelden van Reyes:

Flavio Briatore strooit met gouden horloges

Damien Delaney, de nieuwste aanwinst van Queen Park Rangers, maakt op een wel heel glamoureuze manier kennis met zijn nieuwe club, nadat hij zijn contract had getekend.

Allereerst sloeg hij stijl achterover toen hij van mede-eigenaar Flavio Briatore, ook wel bekend van de Formule 1, een nieuw gouden horloge ter waarde van £3.000 pond ontving. Briatore wilde graag de gehele selectie bedanken voor de goede resultaten van de afgelopen tijd en strooide daardoor met wat bling-bling in de kleedkamer.

Delaney had zijn nieuwe klok nog niet om of hij liep Naomi Campbell tegen het lijf, zij was op bezoek bij haar Italiaanse ex-vriend.

African Cup of Nations: 5 miljoen gratis condooms

De aanstelling van "Koning Kevin Keegan" oftwel "King Kev" bij Newcastle United, wilde sportgigant Adidas niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. De sponsor deelde 60.000 zwarte en witte kronen uit in St James' Park als hommage aan de nieuwe hoofdtrainer.

Echter is dit niet de grootste "sport-weggever-van-de-week". De Ghanese gezondheidszorg delen 5 miljoen gratis condooms uit gedurende de Afrika Cup of Nations om de vrees voor seksueel overdraagbare ziektes te voorkomen daar veel voetbaltoeristen veel "onweerstaanbare" locals zullen gaan tegenkomen.

Ghana AIDS Commissie hoofd Sakyi Awuku Amoa: "Ghana staat bekend om haar zeer mooie dames, die onweerstaanbaar zijn. Meisjes moeten niet verleid gaan worden door het geld dat zij kunnen verdienen door onbeschermde sex te hebben met supporters. Zij zouden hun gezondheid boven de verleiding van het geld moeten stellen".

vrijdag 18 januari 2008

Is Cristiano Ronaldo sneller dan een Bugatti Veyron?

Ter promotie van de nieuwe Nike Mercurial Vapor IV schoenen neemt Manchester United speler Cristiano Ronaldo in de nieuwste Nike viral het op tegen één van de spraakmakendste, meest legendarische en geavanceerdste auto's ooit, de Bugatti Veyron, die in 3 seconden een topsnelheid weet te halen van 253 miles per hour.

Zal de Veyron na de verloren race tegen de Eurofighter Typhoon zich herstellen? Of gaat Cristiano Ronaldo winnen met zijn snelle Nike Mercurial Vapor IV voetbalschoenen? De Nike schoenen zijn te koop vanaf 1 februari 2007. De Portugese international scoorde met zijn nieuwe kicks z'n eerste hattrick tegen Newcastle United op Old Trafford vorige week zaterdag 12 januari.

De keeper van Den Haag, van Den Haag, van Den Haag...

De transfer van Stefan Postma van ADO Den Haag naar de Engelse tweedeklasser QPR is eindelijk beklonken. Enige tijd geleden zorgde de goalie voor de nodige ophef. Nadat een ex-vriendin twee jaar geleden een sekstape op het internet heeft gezet waarin zij toenmalig Aston Villa-doelman Postma met een voorbinddildo penetreert, is Postma een mikpunt van spot. Toen Postma terug in Nederland speelde, gooiden Ajax supporters meer dan eens allerlei seksspeeltjes richting het strafschopgebied waarin hij vertoefde.

De Londense club QPR
wilde Postma al eerder overnemen, maar ADO weigerde een overgang, waarna Postma naar de arbitragecommissie stapte. Daar kreeg de ex-keeper van De Graafschap, Aston Villa en Wolverhampton Wanderers gelijk. Postma stapte in de zomer van 2006 over van Wolverhampton naar ADO Den Haag. Dit weekend kan hij al zijn debuut maken voor Queens Park Rangers, de club van voorzitter Flavio Briatore.

Ajax supporters zingen nog met veel plezier over het voorval met Postma:

donderdag 17 januari 2008

En de uitzendrechten van de Eredivisie CV gaan naar...

Vandaag wordt er officieel geboden op de uitzendrechten van de Eredivisie CV., voor zowel de live-wedstrijden en de samenvattingen. De kabelmaatschappijen Casema, @Home en Multikabel hebben al aangegeven alle voetbalrechten te we willen kopen. Ze hebben een bod uitgebracht op de live-uitzendingen, samenvattingen, radio en telefonie. Momenteel zijn deze in bezit van Tele2 / Versatel en RTL (voorheen Talpa)

Als het aan de stichting "Bord weer op schoot" ligt, zijn de samenvattingen volgend seizoen weer te bewonderen oop zondagavond 19.00 uur op Studio Sport. Met een ludieke actie, waarbij je een donatie kan doen, wil de stichting de samenvatting weer naar de publieke omroep krijgen, echter gaat het meer om de aandacht dat daadwerkelijk de benodigde miljoenen bij elkaar schrapen, want ondanks een item in het populaire programma De Wereld Draait Door, staat de teller pas op € 5690,-.

Neemt niet weg dat ook wij oproepen om dit initiatief te steunen en een bijdrage te leveren, dat kan al vanaf 1 euro! Ondanks dat commerciële zenders de kijker het voetbal meer laat beleven door meer cameraposities te gebruiken en uitgebreide deskundige analyses, hebben veel mensen heimwee naar Jack van Gelder, Tom Egberts en de Studio Sport tune van Tonny Eyk.

Laatstgenoemde kan men overigens downloaden als ringtone op de website!

woensdag 16 januari 2008

Einde in zicht voor kunstgras en voetbal?

Voetbal en kunstgras, een veelbesproken onderwerp, sommigen juichen het toe: Louis van Gaal, Aad de Mos, maar met name de kunstgras fabrikanten. Velen verafschuwen het: dat zijn vooral degenen die daadwerkelijk op kunstgras moeten spelen.

Uit een onderzoek dat ik in het voorjaar van 2003 deed (kunstgras was net in opkomst) bleek de voetballer met name op emotionele gronden het kunstgras af te keuren. Nooit meer de geur van gras, modder aan je broek of een fatsoenlijke sliding zonder daar brandwonden aan over te houden.

Ook vanuit medisch oogpunt heb ik destijds de meningen gepeild, velen voorspelden meer chronische blessures aan gewrichten, maar ook bijvoorbeeld verrekkingen aan hamstrings doordat kunstgras anders dempt dan echt gras. Als een wat oudere voetballer heb ik dat al in praktijk ondervonden, met name knieën en onderrug hebben het zwaar te verduren.

Als derde groep polste ik de kunstgrasfabrikanten, gek genoeg zat niet iedere fabrikant hier op te wachten, wellicht doordat ook zij bewust waren over de afkering van voetballers op emotionele gronden ten opzichte van kunstgras, waar je als fabrikant gewoon niet tegen op kan. Degene die wel reageerden, voorspelden dat voetbalclubs in de loop van de tijd steeds meer voor kunstgras zouden gaan kiezen. Kunstgras is namelijk onderhoudsvriendelijk, ruimtebesparend en boevendien kostenbesparend. Echter vertelden zij er niet bij dat kunstgrasvelden in de loop van tijd veranderen (lees harder worden) en dat ze veelal tegen kostprijs aangelegd zijn om zo snel marktaandeel te verkrijgen.

Ook Cambuur Leeuwarden speelt op dit moment haar thuiswedstrijden op kunstgras. Echter bevalt dat niet zo. De club heeft aangegeven weer terug naar gewoon gras te willen.

Volgens Omrop Frysland vinden de spelers van de club het gras veel te hard. Zij zouden bij het bestuur hebben aangegeven graag weer op echt gras te willen voetballen. Echter heeft de FIFA aangegeven dat het WK in Zuid - Afrika wellicht grotendeels op kunstgras gespeeld gaat worden.

De tijd zal het leren of Cambuur hiermee een omgekeerde trend gaat inzetten, want zeg nou toch eerlijk, er gaat toch niks boven een potje voetbal in de lentezon, met een beetje dauw op een kortgeschoren GRAS laken...

dinsdag 15 januari 2008

AC Milan nog tien jaar door met Adidas

AC Milan blijft de komende jaren in shirts van Adidas voetballen. Het Duitse bedrijf bereikte met de Rossoneri een akkoord over een nieuw contract tot 2017. De Italiaanse club speelt al tien jaar met het logo van Adidas op de borst.

"Milan en Adidas zijn een sterk koppel. We delen dezelfde strategie en drang naar vernieuwing", zegt vice-president Adriano Galliani van Milan.

Russische investeerder voor VVV-Venlo?

Vandaag zijn er berichten in de media verschenen over een mogelijke investeerder uit Rusland die VVV-Venlo wil ondersteunen. Deze berichtgeving bleek uiteindelijk onjuist te zijn lucht gegrepen.

Voorzitter Hai Berden en directeur Algemene Zaken Marco Bogers hebben vanmiddag tegenover de redactie van de website van VVV-Venlo verklaard dat er geen contacten zijn met een mogelijke Russische investeerder.

“Regelmatig zijn er speciale gasten bij wedstrijden en tegen Ajax was dit een persoon uit Rusland. Hier hoeft niemand consequenties aan te verbinden. Het is jammer dat er zulke wild-west verhalen in de media verschijnen, want iedereen heeft er dan zo zijn eigen verhaal over”, aldus Marco Bogers.

Wellicht dat het een onderdeel is van de Amstel Campagne "Amstellovitch" waar je als winnaar in de huid van deze "puissant rijke Rus" kan kruipen en een voetbalklassieker in Nederland, Engeland, Spanje of Italië kan bezoeken.

Abramovitch was het in ieder geval niet, die zit met zijn nieuwe duifje , tevens supermodel, Daria Zhukova, op zijn jacht, de Ecstasea, dat in de haven van het Caraïbische vakantie-eiland Saint-Barthélemy voor anker ligt.

Dat levert uiteraard romantische kiekjes op om bij weg te dromen. Abramovich vergeet daarbij niet af en toe te denken aan zijn ploeg Chelsea. De twee werden dan ook gespot in blauwe zwemkledij, de clubkleur van Chelsea.

Talent Tuesday: Sergio Aguero, 19, Atletico Madrid, Aanvaller

Sergio Agüero wordt nu al gezien als de "nieuwe Maradonna", wat men ook al eerder zei van Lionel Messi. Aguero werd net 17 toen hij in juni 2006 de overstap van Independiente naar Atletico Madrid voor 22,8 miljoen euro maakte, een record transfer voor Independiente.

De bijnaam van Agüero is 'Kun', wat verwijst naar een Japans tekenfilmfiguurtje die een klein postuur heeft en een kapsel wat op die van Agüero lijkt. De bijnaam kreeg de speler toen hij nog kind was.

Agüero debuteerde in februari 2004 op de leeftijd van 15 jaar en 35 dagen bij de Argentijnse club Independiente tegen Cienciano uit Peru. Het was destijds een record wat betreft jonge leeftijd voor een debuterende voetballer.

Ondanks de grote druk die Agüero wekelijks ondervindt, scoorde hij al 12 goals in 22 wedstrijden.

Een portret:

maandag 14 januari 2008

Kezman monnik na zijn carriere?

Sir Bobby Robson zei ooit dat voetballers absoluut geen heiligen zijn.
"Wij allemaal willen dat voetballers geen monniken zijn, we willen dat ze voetballers zijn, omdat monniken geen voetbal spelen op dit niveau".

Voormalig PSV spits Mateja Kezman denkt daar kennelijk anders over. De Servier wil namelijk een monnik worden na zijn voetbalcarriere. "De Heer dienen is het beste wat een mens kan doen. Het is moeilijk om in deze wereld te leven en een vroom leven te leiden".

"Ik probeer zoveel mogelijk tijd te besteden met het denken aan God, daarnaast bezoek ik kloosters zo vaak als ik kan.

"Tattoos zijn mijn enige zonde. Anderen kunnen de verleiding van alcohol, tabak of rwouen niet weerstaan, in mijn geval is dat met tattoos. Maar ik wordt met de tijd minder geobsedeerd met tattoos, dankzij de hulp van de Heer."

vrijdag 11 januari 2008

Klassiek welkomsgeschenk in het voetbal

Yasser Al Qahtani, aanvaller van beroep uit Saoedie Arabië, heeft een aanbod van Manchester City afgewezen.

Voormalig City keeper John Burridge, die als TV analyst werkt in het Midden-Oosten, komt met een wel een heel bijzondere verhaal omtrent de afwijzing van de speler, in tegenstelling tot wat veel Arabische media meldden.

Hij wist te vertellen dat de Al Qahtani met grote entourage naar Manchester werd gevlogen voor een trainingsstage, met onder andere Al Hilal president Prince Mohammed Bin Faisal als supporter. Hij arriveerde op de training als een Arabische prins, waarna hij door zijn Arabische reisgenoten langs de lijn bejubeld werd bij elk balcontact.

"Toen hij op een gegeven moment de bal had, gaf Richard Dunne al Qahtani een ouderwetse "welkomstackel", waarna hij als een zak aardappelen tegen de grond stortte", aldus John Burridge.

"Vervolgens begon hij te rollen en te schreeuwen als een speenvarken en moest hij van het veld gedragen worden. Toen begon hij te huilen..."

Zie hieronder een mooie compilatie van een aantal "mannelijke" tackles:

donderdag 10 januari 2008

KFC Uerdingen zoekt trainer via eBay

KFC Uerdingen 05, een club uit de Duitse Oberliga, is op zoek naar extra geld. De club heeft daar wel een zeer originele manier voor gevonden. Op 19 januari speelt Uerdingen tegen RW Oberhausen in competitieverband en de hoogste bieder op eBay zou het elfal mogen leiden als trainer voor één dag.

Aleksandar Ristic, de huidige hoofdtrainer, wordt één dag assistent-trainer. In de aanbieding staat onder meer dat je in de voetsporen kunt treden van Karl-Heinz Feldkamp, Horst Köppel, Rolf Schafstall, Friedhelm Funkel en Jos Luhukay. Allen zijn ex-trainers voor de ooit roemruchte club uit Nordrhein-Westfalen.

De veiling ken inmiddels een winnaar, Markus Oellers.
De gelukkige zal tijdens de rust zelf tactische richtlijnen mogen geven aan het team en na de wedstrijd de pers te woord staan. KFC Uerdingen is niet vies van stunts. Twee jaar geleden kocht een rijke zakenman zich een plaatsje in de selectie van het team en mocht hij drie minuten meedoen in een vriendschappelijk duel tegen Bayern München. Overigens moet binnen drie maanden moet de boekhouding van Uerdingen in orde zijn.

Naast de Ebay actie heeft de club ook een telefoonactie in het leven geroepen. Via een een speciaal nummer kan je 5 euro doneren om daarmee de club te redden.

vrijdag 4 januari 2008

Kaká leent prestigieuze trofee uit aan kerk

Kaká heeft de trofee die hij ontving bij zijn uitverkiezing tot Wereldvoetballer van het Jaar voor onbepaalde tijd uitgeleend aan een evangelische kerk in São Paulo.
niet meer in eigen bezit.

De Braziliaanse international en speler van AC Milan heeft er nooit een geheim van gemaakt een diep gelovig persoon te zijn. Hij werd vorige maand verkozen tot de beste voetballer van de wereld, voor de Argentijn Lionel Messi en de Portugees Cristiano Ronaldo.

Naast het terrein gedraagt Kaká zich anders dan het gros van zijn collega's. Discotheken, glimmende auto's en snelle meiden? Kakà bedankt feestelijk voor dat alles. Hij is volledig in de ban van zijn christelijke geloof.

Een duik in het verleden leert evenwel dat Kakà de christelijke religie hoger aanslaat dan het voetbal. ,,Ik lees dagelijks in de bijbel'', liet hij al optekenen. Na de WK-finale van 2002, door Brazilië met 2-0 gewonnen van Duitsland, valt Kakà, alleen achttien minuten in actie gekomen in de derde groepswedstrijd tegen Costa Rica, samen met zijn ploegmaats Lucio en Edmilson op zijn knieën. Ze steken hun armen in de lucht en tonen een T-shirt met I belong to Jesus (Ik hoor aan Jezus toe) als opschrift. De boodschap staat tegenwoordig ook op zijn voetbalschoenen.

Kaká wil daarom na zijn loopbaan een studie theologie gaan volgen om vervolgens priester te worden. Ik bid bij deze tot God, dat Kaka nog lang zijn kunsten kan vertonen...

donderdag 3 januari 2008

Voronin leert Spaans vloeken

Andriy Voronin van Liverpool spreekt een aardig woordje Engels, maar wanneer Steven Gerrard en Jamie Carragher hun mond open doen, is Voronin het spoor bijster.
"Deze teamgenoten zijn erg moeilijk te verstaan", zegt Voronin, "Met name Gerrard en Carragher"

"In Londen lijkt de taal meer op Engels, maar hier... soms luister je mee als zij heel snel met elkaar praten, dan heb je echt het gevoel dat je niks van Engels weet.

Voronin en Fernando Torres, die beiden beperkt Engels spreken, maken ook een cultuuromslag wat betreft het vloeken.

"Torres en ik praten allebei niet makkelijk Engels" zegt Voronin. "Niemanad van ons is ver met de Engelse les. We praten ongeveer op hetzelfde niveau."

"Maar ik ben wel begonnen met vloeken in het Spaans en Torres heeft een aantal Russische scheldwoorden geleerd."

Vooralsnog beperkt de communicatie beide spelers niet in het spel. Voronin speelde al 19 wedstrijden waarin hij 4 keer scoorde. Torres speelde maar liefst 24 wedstrijden en vond daar al 16 keer het net.

woensdag 2 januari 2008

Niet-geselecteerde speler ploegt veld om


In Servië was een speler van FC Mramor er niet over te spreken dat hij niet geselecteerd werd door zijn trainer. Hij nam wraak op een wel heel bijzondere manier.

De Servische voetballer Slovomir Milnovic werd door zijn trainer niet geselecteerd voor de wedstrijd van zijn ploeg FC Mramor dit weekend. De boze speler ging naar huis, maar kwam even later terug....met een ploeg. Hij woelde meteen het ganse veld om.

Buurtbewoners, die iets verdacht hoorden, gingen kijken en geloofden hun ogen niet. Ze belden meteen de politie op. De voetballer werd aangehouden en aangeklaagd voor het beschadigen van privé-eigendom.